8 Temmuz 2017 Cumartesi

İçindeymişik Yeşilmişik

  Denizli,havuzlu, güneşli tatile 1 Mayıs bayramını fırsat bilip Antalya'da başlamıştık.Bu sefer Ramazan Bayramını fırsat bilip Sinop'a gittik.Öncesinde Safranbolu'yu iyice gezdik.Köy hayatı düşündüğüm gibi İceoğlanı biraz olsun sakinleştirebildi fakat oradakiler bile enerjisine şaşırdı😆 Sabah erkenden kalkıp soluğu tavukların yanında alıyordu.Elinde yumurta,suratında kocaman bir sırıtış kahvaltı hazırlayım diye yanıma geliyordu.Tüm zamanı bahçede bazen buz gibi akan çayın kenarında kimi zaman da ormanda geçti gitti.Ormana mantar toplamaya çıktık,piknik yaptık..hem sıcak hem serin missssler gibi tertemiz hava! Tv yok,tablet yok,kamyonu dışında oyuncak bile yok.Bol bol su böreği,sarma,keşkek,çörek ve ev yapımı baklava var ohhhh ye ye etlendim,göbek yaptım.


bir süre sonra uyudu ben kitap okudum.İlk defa çocukla gittiğimiz bir yerde bu kadar uzun vakit geçirdik; 6 saat! 6 saatlik piknikle kendimizi aştık ayol ahah.Mangal,çay,meyve,kitap okuma,hamak keyfi,gürgen toplama,mantar toplama,hayal kurma,boş boş oturma,kahve.. 
Yolda gezinirken kaplumbağa,kirpi,tilki gördük.Kurbağa,eşek,keçi,tavuk,inek ne varsa gördü,konuştu onlarla.Ağaçlardan meyve topladı yedi.Kendi fidesini dikti ki bir sonraki postun konusu o.Issız koylara gittik, kumlara yayıldık,koştuk,taş topladık,müzik dinledik..bir baktım hayatımın aşkı iki erkek suyun kenarında gülüşerek oynuyor,iyice dedim kaydet bu anları hafızana Giz,asla ama asla unutma! Kıymetini bil,şükret! Tek duam onlarla ve sağlıkla yaşlanmak umarım nasip olur.Bu değerli anılarda gözde yaşlarla değil gülerek anılır.
   Çok eğlendi oğlum,doğal doğal yedi içti.Akşamları pelte gibi uyudu(k).Eşimin dedesinin evine çıktık, dağ yolunun üzerinde eski kerpiç evlerden,karşısı papatya tarlası ama alabildiğine..dinlendik orda rüzgar arada bir esiyor öyle güzel sesler çıkıyor ki yapraklardan bazen video çekip attım instagram da herkes sordu neresi diye:) 
Çiçekler topladık,sohbetler ettik oğlumla.Araba çıkar,birşey olur derdi olmadan koştu özgürce yeşillerin içinde.Tabi köy ahalisi şaşırdı bize böyle doğada boş boş niye dolaşıyoruz diye:) Çok güzel geldi bu tatil bize çok.Yine yapmalı, havalar bozmadan gidip keyfini çıkarmalı cıstak cıstak müzikler çalmayan,tombik kırmızı ingiliz turistlerin ve slip mayolu rus erkeklerinin olmadığı o güzel sahilleri,koyları..itiş kakış yer derdi olmadan,duman altı olmadan yapılan piknikleri.. Bekle bizi Karadeniz yine geliciiiz! 

2 yorum:

  1. MUHTEŞEMMMMM <3 Nasıl güzel geldi bu fotoğraflar... Hoş ben bayramda daha güzelini aldım senden, ötesi yok o fotoğrafın ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel bir doğa ve kıymetini bilmeyen insnınız..Yine gitmem lazım zaten ama soğuklar gelmeden.Karda ayrı güzel de yol problemli oluyor:(( Dimi ama papatyalı fotiyi çıkarttırıcim zaten odasına asarım.

      Sil