30 Ocak 2016 Cumartesi

Kahvaltılık Muffin

  Minnakımın "karşıyım herşeye,karşıyım var mı?" döneminın bu aralar "yemeğe itiraz" kısmına geçmiş bulunmaktayız.Öyleyse napıyoruz efenimm, yılmıyoruz! Çabuk hazırlanan ,az malzeme gerektiren ve yapımı kolay atıştırmalıklar&menüler hazırlıyorum.Her zamanki gibi zorlama yok.Hee İce yemediğinde ben kendi kendimi yiyorum o ayrı:))

Bu muffini sadece peynirli ve dereotlu da yapabilirsiniz.Rendelenmiş kabak ve havuç eklenebilir.Brokolide yakışıyor.. Canınız ne istiyorsa ve evde ne varsa..


 Kahvaltılık Muffin (10 adet)
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı ruşeym
Kabartma tozu (isteğe bağlı)
100grm eritilmiş tereyağ
1,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı tam buğday unu

Ek Malzeme; göz kararı ince kıyılmış kapya biber,ıspanak ve beyaz peynir.
200 de 25 dk içinde pişiyor.Yumuşacık ve lezzetli bir kahvaltılık.

24 Ocak 2016 Pazar

Sayıları Öğreniyoruz-2

  0-10 arası sayıları İngilizce-Türkçe öğrendikten sonra sıra minnak parnaklar ile göstermeye geldi.Tabiki önce en kolay olanları:) Çünkü yapamadığı şeye sinirlenip bırakıyor bizim oğlan. 1-5-6-10 en basit olanlar.

Önce babasıyla kartları önümüze alıp birbirimize gösteriyoruz sonra da parmaklarımızla rakamları gösterip yüksek sesle söylüyoruz.Tabi küçük kıskanç hemen yanımıza çöküyor ve oyuna katılıyor.Beni yada babasını (artık kimi seçerse) karşısına alıp oynuyor.Dışarda kalan şakşakçı oluyor.Şakşakçı da çılgınca alkışlayan yada şarkılarla tempo tutan kişi oluyor:)) Babası bu konuda berbat.
İşimiz bitince duvara yapıştırdık odasındayken gözünün önünde oluyor hem.Zaten sürekli oynayamıyoruz çünkü dikkati dağılıyor ve azıp kudurmak istiyor.Annede böylelikle hoop hoop hareket etmiş oluyor tabi:)

Görsellere pinterestte rastlamıştım bir kaç kez. http://www.jufsanne.com sitesinden buldum.Ofsette kalın kağıda bastırdım çünkü evden aldığım çıktıyı anında parçalar vahşi çoocum:) Siteye bir göz atın daha bir sürü güzel şey bulabilirsiniz.






19 Ocak 2016 Salı

Çocuk Dolabı İçin Organizatör

   "Anneeee çorabım nerdeeee" 
   "Nereye çıkardıysan ordadır!" derdine son:) Çözüm bu minik,sevimli ve renkli yapıştırmalarda. Kardeşimin odasınada mı yapsam acaba:)))

Ayyy ben bunu paylaşmayı nasıl unutmuşum bilemiyorum.Aylar önce indirdim,yapışkanlı kağıda bastırdım ve ta taamm.. 
Çamaşırlarını katlamayı da gösteriyorum tabiki ilgisini çekmiyor ama etiketleri gösterip kıyafetlerini o çekmecelere yada raflara yerleştiriyor.
"Çorabını getir annecim" dediğimde yada "dışarı çıkıcaz şapkanı tak gel" dediğimde hoop kendi koyduğu yerden alıp işini hallediyor.Şuan yeni odasına geçti ve büyük dolabı henüz gelmediği için bazı kıyafetlerini bizim dolabımıza koyuyoruz ama bizimkinde de etikete devam.Kendi dolabı geldiğinde yine gömlek askıları falan boyuna göre olucak..Bu düzen iyi oldu ve işe yaradı! 

Benim çıkarttığım renkli baskılar www.handmadehome.net sitesinden.Buradan bakınız .Kızlar ve erkekler için farklı farklı aksesuar ve kıyafet seçenekleri var.
Birde siyah-beyaz olanlar var.Bunları da dadand.com sitesinden almıştım.
Teee hamileyken araştırmıştım bunları aslında daha aklıma geldikçe de buradan yazarım bu siteleri.Maksat birinin daha işine yarasın dimii? 





15 Ocak 2016 Cuma

Ninni İstemeyen Minnak

  Çocuğum bana "çeneni kapa be kadın" dedi aa dostlarr:( Yani bunun er geç olacağını biliyordum da bu kadar erken olabileceğini düşünmemiştim hiç:)  
  
Oğlum iki gece üst üste ağzımı kapattı!! Yoo hatta kapatmadı baya o minnak parnaklarıyla (nasıl yazıldığını biliyorum allah aşkına bana bunla ilgili mail atma deli kadın) dudaklarımı büzüştürdü ve kaşlarını çattı..sonra tekrar kendini yastığın üstüne attı ve totosunu döndü."Layyyyyyn ergenliğine çok var eşşek,anaya parnak kaldırılır mı hiç zıpa,ahhhh ahhh 9 ay karnında taşı,bak büyüt sonra böyle olsun,nankör çocik!" demedim tabi ama şok oldum.
Hayır anlayamadım yani sesim mi kötü? Ee pek iyi olduğu söylenemez tabi.Özel şarkımızdan mı sıkıldı? Temam yeni birşeyler türetiriz evladım bu neyin artizliği? 
Hayır daha şundan bir kaç saat önce tshırtumun içindeydin,sarmaş dolaş sevgi yumağı olmuştuk.Ninni de bir çeşit iletişim modeli bizim için,sen saçını okşatırsın ben sana seni ne kadarrr sevdiğimi şakırım:)                             
  Anneme anlattım "morali bozuktur belki" dedi.Bende "oğluşum bir şey sormak istiyorum,keyfin yerinde mi?" dedim o da "puffff" dedi.Boyu kadar tribi var.Daha fazla zorlamıyım bence:)) Sanırım bende pms dönemindeyim ayyyy bilemedim.
  Sizler severmisiniz bilemem ama ben seviyorum.Ninni geçmişimizden gelen ama modasını yitirmeyen bir alışkanlık.Hem "Duyguları melodileştirme çeşididir" diye okumuştum.Yeni bir sürü kelimede öğrenmelerini sağlıyor,huzur veriyor..Minnakların uykuya geçmelerini kolaylaştırıyor.Yılmak yok!

Bakalım yarın gece ne olacak?

11 Ocak 2016 Pazartesi

Karışık Bir Uyku Rutuni Hikayesi

  İki yaşa geldiğimiz şu günlerde hayatımızda çok şey değişti.Burada da bahsettiğim beslenme düzeni,yapabildiği etkinlikler ve şimdi uyku düzeni.Doktorumuzun çok önceleri verdiği bir tablo vardı.Genel olarak kabul görmüş "uyku saatleri tablosu.Google da arattığınızda da benzer tablolar çıkıyor zaten.

 Ben Dr.Harvey Karp'ın kitabını okumuş ve çook faydasını görmüştüm.Gerçekten tıbbi sorunu olmayan (uyku apnesi,kolik gibi) çocuklarda işe yaramamasının tek sebebi yanlış uygulanıyor olmasıdır.
  İlk aylarda verilen uyku eğitimini gereksiz buluyorum tabi bu benim fikrim.Ama 5 aylık bebek zaten sürekli emen,gazı olan,günde bilmem kaç kez altına eden bir dönemdeyken neyin uyku eğitimi? Hiç kendimi paralamadım bu konuda.Çocuk yapmaya karar verdiğimde en az 1,5 sene sürecek uykusuzluk ve yorgunluğu göze almıştım.İlk zamanlar kolayıma geldiği için emerek uyuttum hatta nerdeyse 1 sene boyunca bu şekilde uyuttum.Asla sallamadım! Nedenini burada yazmıştım.Bu yaşlarda çok çabuk huy değiştirdikleri için "aman alışkanlık olur" diye de dert etmedim.Kucağa da alışır diyorlar ama hareketlenince sevmek için bile kucakta tutamıyorsunuz ki.. Hiç geçmeyecek sandığım, hatta bazen "kozmik döngüdemiyim neyim" dediğim günlerde oldu tabi.Onlar geçti şimdi başka dertlerimiz var:)) 
  İce 6.ayına kadar bizim odamızda ama kendi beşiğinde yattı.O arada yaz geldi ve tatilde bir ay koyun koyuna uyuduk oğlumla,dönünce asla yalnız uyumaz dediler (ay zaten hep bişiyler diyollağ).Tatilden sonra hem odasına geçti hemde kocaman bir yatağı oldu.İlk günden beri sevdi bizden de negatif bir enerji almadı.Çocukların sezgileri çok kuvvetli olumsuzluklarınızı yada rahatlığınızı seziyorlar! Tüm canlılar da durum aynı.Gergin,titiz,aşırı koruyucu aileleri gözlemleyin annesi gibi korkuları olan,panik çocuklar görürsünüz.Dr.Harvey de aynı şeyi söylüyor "rahat olun,herşeyin yolunda olucağından emin olun" "hissedin,hissettirin".
Parmaklıklar bu resimde annemi rahatsız etmişti ama yatağı sadece uyku vakti kullandığı için ve bumper ile kapandığı için ben çok dert etmedim.Odasında&evde parmaklıklı oyun alanı yada boyunu geçen,strese sokabilecek şeyler kullanmadık.
  İlk zamanlarda Tiny Love markalı bir napper kullandık.Onunla her yere yanımda götürdüm.Mutfakta yemek yaparken onla konuştum,duştayken gözümün önünde oldu.
Kanguru ikinci kurtarıcımdı.İyiki alınmış dediğim,parasını son kuruşuna kadar hak eden,birtanecik Ergo Carrier! Evde yada dışarda en rahat taşıma yöntemimdi,içindeyken emzirebiliyordum bile.Ev işini rahatça hallediyordum.Ayyy evet ilk zamanlar "süper anne sendromu" yaşamıştım:( Çocukta yaparım,işimide hallederim,bakımlıda olurum..Ne gereksiz yormuşum kendimi.Oğlum 4.ayındayken kendime geldim.Ay birde uyurken izleme durumu var.Uyumuş işte bebeğin yat zıbar be kadın,yok illa hayran hayran her kıvrımını ezberleyene kadar izleyip fotoğraflıyacaksın:)
  Gelelim "uyku adımlarına", bizim her zaman çok işimize yaradı.Bildiğimiz uyku öncesi rutini bunlar; fiziksel olarak orta yoruculukta bir oyun,duş,diş fırçalama,pijama giyme,babaya iyi geceler öpücüğü veee doğru yatağa.Emdiği dönemde tam uyumadan, hala gözleri açıkken yatağına bırakıp kendi kendine dalmasını bekledim.Yatağın yanında bir minderde oturup bazen 20 dk. bazen yarım saat bazen bir saati geçtiği bile oldu.Ama her kalkıp içeri gitmeye teşebbüs ettiğinde, yerine yatırdım.Aslında odasında beklemeden yapıyorlar bunu ama dediğim gibi ben çocuk yetiştirmede tek doğru olduğuna inanmıyorum! Her çocuk farklıdır.Karakteri kendine özeldir.Her ailenin de aile içi dinamikleri, alışkanlıkları farklıdır! "Uyku eğitimi" diye yaşına gelmemiş bebeklere verilen eğitimi, sonra ilerleyen dönemlerde bunların yeniden tekrarlandığını gördüm ve okudum.Psikologlar bu konuda ikiye bölünmüş resmen.Herkes bu yöntemlerden kendine uyan yerleri almalı bence.Çünkü çocuk yetiştirirken "tek doğru" olmadığı gibi "tek bir doğrulu eğitim modeli" de yoktur! Her çocuk kendi uyumayı yada tuvaletini yapabilmeyi eninde sonunda öğrenecek.Komşunun çocuğundan önce olması yada akrabanızın bebeğinden geç olması çok mu önemli? Ben bu konuda kendimi yıpratmamayı tercih ettim.Fark etmem 4 ayımı almış:) Doktorumuzun "ilk yıl zaten derin uyku tehlikeli,ani çocuk ölümlerine sebep olur,bırak zaten emiyor bu çocuk gece gündüz,12-14 ay civarı düzelmeye başlar ve zamanla oturur" demesi de etkili oldu tabi.
  Çocuklarıyla yatan ailelerin de çok ağır eleştirildiğini hatta bu sebepten bazı ailelerin bunu ortamlarda dillendirmediğini biliyorum.Halbuki yapılan araştırmalar aileleriyle uyuyan çocukların, tek yatan çocuklara göre daha özgüvenli olduğunu göstermiş.. Bu da yine aile içi dinamikler ile alakalı tabi.Ben gece kalkıp ta yanımıza tırmanan,mis gibi sokulup uyuyan çocuğumu alıp yatağına götürmüyorum.Bana ihtiyaç duymuş ne güzel işte misler gibi koklayıp yatıyorum.Ama sürekli yatırmam ne o, nede biz rahat edemeyiz.

Yanlışlar&Doğrular

  "Gürültüyle ve ışıkta uyutmaya alıştır sonra çok rahat edersin(!)" Kendi rahatım için çocuğumu rezil edeyim yani.Büyüme hormonu yalnız karanlıkta salgılanır.Hatta bu yüzden çocuk odalarında gece lambası olması hiç sağlıklı değildir! Beyaz gürültü tamam ama tv açıkken sürekli konuşma sesi, bizi bile rahatsız eder.Kaliteli uyku için karanlık ve sessiz ortam şart.Beyaz gürültüye alışkın olduğundan bizim ki uyanmaz telefon sesine falan.Tek duyarlı olduğu şey dış kapının açılması:))Kendini hemen sokağa atıyor gahaha.
  "İyice yor ki gece rahat uyusun, kalkamasın" Halbuki çok yorgun olunca vücudu rahatsız olur ve daha sık uyanabilir.
  "Geç yatır geç kalksın" Belli bir saatte uyumaya alışması hayat boyu uyku düzeni için önemlidir.Geç kalkan çocuk öğün atlar.Ayrıca erken kalkmak hepimiz için sağlıklı bir alışkanlık!
  "Uyku öncesi rutini çocuğa güven duygusu verir" Kesinlikle doğru!Bir oyunun ortasında ki çocuğu kucaklayıp yatağına koyarsanız afallar.Ama pijamalarını giydiğinde,dişini fırçaladığında anlar ki uyku vakti geliyor..


Benim pıtırcık her zaman öğle uykusu uyumaz.Çünkü evde olduğu günlerde enerjisini tam atamadığı oluyor ki bu çok normal.Zorlamıyorum ama benim için çok yorucu olabiliyor.Öğlen uykusu 3 ü geçerse bu gece uykusunu olumsuz etkiler.Öğlen 1-3 arası uyumasını sağlıyorum.Bazen dışarda olduğumuzda hiç uyumuyor yada arabasında biraz sızıp kalabiliyor.Çok nadir uyku saati dışarda oluruz o yüzden ben dert etmiyorum da dışardan acaip bakıyorlar.Çoook mikemmel annelerin "vah vah tüh tüh kadına bak gezecek diye çocuğu arabada uyutmuşşş,boynu bükülmüş garibanınnn" bakışı bunlar.
  Gündüzleri iki kere olan uyku 18.aydan sonra teke düştü.Emmeyi bıraktığından beri de geceleri kesintisiz uyuyor.Tabi yatağının kenarına kapı açtığımızdan beri kalkıp gezdiği falan oluyor:(
Bu yaşta gündüz 1-2 saatlik, gece ise 11-12 saatlik tek uyku olması öneriliyor.Az çok uyuyoruz bu tanım.Sabah kalkış 7.30 klasik.Gün benim içinde erken başladığında iyi oluyor.Daha çok iş halledebiliyorum.Akşam 20.30 ve 21.30 en geç uyku vakti.Bazen bende yanına uzanıyorum beraber uyuyoruz,bazen kucağımda yatıyor kafasını göğsüme yaslıyor öyle uyuyor.. Destekte alıyor yani:) Dediğim gibi tek bir doğrumuz yok.Duygu durumları önemli benim için.Sevgime, kucağıma ihtiyaç duyan çocuğumu "hayııırrr" deyip yatağa yatırmıyorum.Kesin tek şey uyku vakti,odaya girdimi oyuna geri dönemeyeceğini biliyor.Zamanın da sınırlarını fazlasıyla zorladı ama sonunda öğrendi.
  Şu gece kalkıp gezme işide her zaman olmasa da beni biraz rahatsız ediyor açıkcası.Yeni odasına alışana kadar eskinin kapısına gitmesi normal mi acaba?



* Olayı akışına bırakmak ve rahat olmak tabiki her annede ve çocukta işe yaramaz.Zaten tek bir doğru yok ben sadece kendi çocuğumla olan durumu anlatıyorum.Ciddi uyku bozuklukları olan çocuklar var ve onların zaten uzman desteği alması gerekli! Uykunun düzene oturması için sabırlı olmak gerekli çünkü bu süreç günlerce hatta bazı çocuklarda haftalarca sürebiliyor!




  

7 Ocak 2016 Perşembe

Neee Bulaşık mı:(((

  Enn sevmediğim, hoşlaşmadığım, ayy kağıt tabak bardak kullanıp sonrada çöpe atsak off pofff dediğim iş bulaşık mevzusu.Ama artık bunda da bir mutluluk sebebi buldum:) Ev işinden mutlu mu olunur ayol diyebilirsiniz..
  Gün içinde birşeyler atıştırdıktan sonra yada yemek yapınca falan hemen temizleme derdine girmiyorum artık.Bırakıom valla öyle ohhh.Akşam yemeğinden sonra oğlumla babası oyuna başlıyor bende mutfağa yollanıyorum.Hem onlar başbaşa vakit geçiriyor hemde ben ayağıma dolanan,kıyafetlerimi çekiştiren,çekmeceleri döken eden olmadan mutfağımı topluyorum.İşin zevk alma kısmı müzikte saklı:) He kafayı yedim napim.. Ruh halime göre bi liste oluşturup dans edip, bülbül gibi şakıyarak (buraya gülmekten gözlerinden yaşlar akan sımayli cuk olurdu ama) mutfağımı topluyor bir yandan yeşil çayımı yada kahvemi hüpletiyorum.
"ayyy haytım size meyve getirdim bak, ben bide duşa giriyom" deyip (yalnız burda giriyorum demek önemli "girebilirmiyim,sen idare ediyorsun dimi" dersen olmaz) üstünede  duş sefası da yaptım mı tamam.Hemde şöyle peelingli,nemlendiricili felan..
  Şuan baya akça pakça (bıcı bıcı yapınca öyle der bizim büyükler) oldum, babası oğlumu cıp cıp yaptırıyor.Çıkıncada uyutucak.Bende kayıttan dizi açıp keyif yapiciiim.. Criminal Minds ve Bones yeni sezon bölümleri var birde Originals var tabi, seçim yapmam lazım:)

Ps: ay tabiki her gün böyle değil durum.bulaşık yıkarken tamam ama her daim enerjik olmuyor adam.hatta çok yorgun olup öyleee devrilip uzandığı oluyor sinir oluyorum.off bak sinirlendim yine:)

Bulaşık Yıkama Müzik Listem :))
 (sözleri deil müziğin hissettirdiği önemli)

artık nasıl sinirle girişiyorsam önce hızlı başlayıp sonraya doğru relaxxx oluyorum..

-ZZ Top - La Grange-

https://m.youtube.com/watch?v=Vppbdf-qtGU

-John Lee Hooker & ZZ Top - Boom boom boom-

https://m.youtube.com/watch?v=K096sx5whTE

-Aretha Franklin - Rolling In the Deep-

https://m.youtube.com/watch?v=oNWeGngQqOI

-The Cure - Friday Im ın Love-
https://m.youtube.com/watch?v=mGgMZpGYiy8

-Elvis Presley-Suspicious Minds-
https://m.youtube.com/watch?v=RxOBOhRECoo

-Blind Guardian-The Bards Songs-
https://m.youtube.com/watch?list=LLjUgN_oCKnXj7QamKq9-BAA&v=u_tORtmKIjE

-Haggard-Herr Manneling-
https://m.youtube.com/watch?v=6E-D_8dq3sg

-Think of Me-Phantom of the Opera
https://m.youtube.com/watch?v=XfTgCPUJwRk

Andrea Bocelli - Time to say Goodbye
https://m.youtube.com/watch?v=B6XWYeWD44c


Evet pek alışılageldik bir müzik zevkim olmayabilir de daha bu ne kiii:) Contry,old vikings songs,irish folk music,blues,rockn roll,opera... 





4 Ocak 2016 Pazartesi

İki Yaş Çocuğu Beslenmesi

  Gönül isterdi ki bu yazıya "ufuuu oğlum çatal-bıçak-kaşık ne varsa kullanmayı öğrendi,artık döküp saçmıyor teyy teyy" diye başlayayım..Ama yok hala yok.Adamın ruhuna işlemiş pasaklılık bikere:) 
  İnstagramdan bazen blw videolarını paylaşıyorum.Zeytinleri ard arda götürürken yada çorbaya ekmek banarak yerken.Ay birde süre uzun olsada nasıl döküp saçıyor onu paylaşsam.Her öğünde üst baş değişiyor.Yerleri sil,mama sandalyesini sil,en uzak mesafe nereye fırlattıysa artık onları topla.Yağlı elleriyle saçını düzeltmeye karar vermeden yıkamaya götür..
  18. ay civarı beslenmesi nasıldı buradan bakabilirsiniz.Ek gıda etiketinde tarifler ve ekgıdaya nasıl başladığımızda mevcut.Blw başlama maceramızada buradan ulaşabilirsiniz.
  Şimdiii iki yaşına gelmiş bir bebe hemen hemen herşeyi yiyebilir.(besin alerjisi riski olmayanlar için) Bu yaş çocukları neyin ne olduğunu az-çok anladığı ve birde "karşıyım herşeye" döneminde oldukları için yemeğe itiraz etmeleri çok normaldir.Ama en önemli şey masaya beraber oturmak ve yemek.Herşeye rağmen yemeyen çocuk zaten iştahsızdır.
Biz kahvaltıyı ailecek yapıyoruz,öğlen bende oğluma eşlik ediyorum ve akşam yine beraber yiyoruz.Böylelikle onun yemek yeme saatini ne ben görev olarak görüyorum nede oğlum.Tabiki yemediği zamanlar oluyor ama meyve yada kuruyemiş muhakkak yediği için çok dert etmiyorum.
Vermekte katı olduğum şeyler; abur cubur,şeker,hazır içecek,kızartma.
Ama oyun gruplarından sonra yada arkadaşlarıyla dışarda gezerken bazen tavuk burger menü alıyorum.İçeceği ayran tabi,ketçap-mayonez yok ama avuç içi kadar pattis kızartmasını yesin cınımm o kadar da değil.Zaten sağlıklı beslenen ve hareket halinde bir çocuk,ayda iki defa menü yemesi ne benim vicdan yapmama sebep olur nede oğlum obez olur.Yedirmemek tabiki çok daha iyi ama dediğim gibi zaten sağlıklı beslenen bu yaşta bir çocuğun arada bu tip kaçamak yapması "bence" sorun değil.
Dikkat ettiklerim; 
• Evdeki sağlıklı yemeği sadece çocuk yememeli! (Kerevize yüzünü buruşturan babanın ağzını büzüverin hemen:))
• Dışarda yemek yerken masadan tuz-şeker ve hazır sosları kaldırıyorum.Garsondan beyaz ekmek getirmemesini istiyorum.
• Yemek seçme konusunda dengeli bir sistem uygulamaya çalışıyorum.Asla pazarlık yok,zorlama yok! Fasulyeni yemezsen parka çıkmayız demem.Çocukları her konuda birey olarak görmeliyiz, onlarında bir damak tadları var sonuçta.Karnabaharı haşlanmış yemediyse sonra kıymalı yemeğini yaparım onuda beğenmezse mücverini yaparım.Arada sırada değiştirerek denerim.Hiç olmadı kokusuyla her sebzeyi saklayan mercimek çorbasının içine katar yinede yediririm:)
Sebze saklama konusunda en iyi dörtlü; çorba-köfte-makarna-omlet.
Yemek yaparken bize yardım etmesine izin veriyoruz.Herşeyin tadına muhakkak bir dilinin ucuyla bakıyor.Kendi yaptığı şeyler daha çok hoşuna gidiyor.Tabi biz "ayyy böyle börek yemedim,bu nasıl bir köfte misss misss,kurabiyeyi hangi elinle yoğurdun göster bakimm" diye son derece yalaka ve şakşakçı tavırla destekliyoruz:))

Örnek Menü 1

Sabah 7.30 kalkış klasik.Hemen bir muz ve bir ceviz.Bu sabah rutini.

8.40-9.00 Kahvaltı. 
Portakal&mandalina suyu,hatay kırma zeytin(10tane fln yer),tam buğday unundan ruşeymli krep.

10.30 Ara öğün.Meyve vaktiii. 1 kivi yada 5-6 tane çilek.

12.00 Öğlen Yemeği. 1 su bardağı ayran.Bir kase sebzeli bulgur pilavı&iki köfte.

16.00 Ara öğün. 1 elma yada bir dilim meyveli kek yada mercimek köfte 

18.30 Akşam Yemeği. Fırında kuzu yada tavuk pirzola ve bulgur pilavı.1 bardak ayran ile. 

20.00 Kuruyemiş ve papatya&rezene çayı


Örnek Menü 2 

Sabah 7.30 kalkış klasik.Hemen bir muz ve bir ceviz.

8.30 Kahvaltı. Lor peynirli omlet,portakal suyu,zeytin,yarım salatalık.

10.30 Fıstık ezmeli&muzlu&sütlü smoothie

12.00 Öğle Yemeği. Bir kase mercimek çorbası yada etli kurufasulye.

16.00 Ananas yada elma.Yadaa yoğurtlu kereviz salatası.

18.30 Akşam Yemeği. Fırında yada ızgarada balık.Balığı çok seviyor yumuşak olduğu için.Sebzelerle atıyorum fırına.

20.00 Kek yada kuruyemiş ve ıhlamur

Örnek Menü 3

Sabah 7.30 kalkış klasik.Hemen bir muz ve bir ceviz.

8.30 Yumurtalı ekmek,zeytin,bitki çayı.

10.30 Patates salatası yada tam tahıllı kurabiye

12.00 Izgara köfte yada fırında makarna ve ayran

16.00 Meyve salatası.Evde varsa peynirli dereotlu poğaçada olur.Dışardaysakta gevrek.Simit deill gevrek!

18.30 Yumurtalı ıspanak yada kıymalı karnabahar.Bezelye favorisi.Yadaa zeytinyağlı kabak üzeri yoğurtlu.

20.00 Mücver yada kuruyemiş


* Her çocuk özeldir ve farklıdır.Buradakiler benim çocuğuma göre ayarlanmış ve doktorunun onayından geçmiş menülerdir.Her hangi bir alerjisi bulunmamakta.
Burada yazanların hepsini tüketmesi oldukça sevindirici olsada tabiki her zaman her şeyi yemiyor.Günlük enerji miktarına göre tüketiyor.
1 kase= 3-4 yemek kaşığı 

* Keklerini yada kurabiyelerini meyveler ile ve tam buğday unundan şekersiz bol tereyağ ile yapıyorum.

*Et ürünlerini hiç kızartmadan fırında pişiriyorum.