18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kartondan Çöp Arabası Yaptık :)

  Beni tanıyanlar geri dönüşüme ne kadar önem verdiğimi,çöplerimi yerlere atmak yerine gerekirse çantamda taşıdığımı çok iyi bilirler.Oğlum zaten bizden gördüğü için elindeki çöpü ya kutuya atar yada bana verir.Yavaş yavaş camı ayrı,kağıtları ayrı kutulara atması gerektiğinide öğreniyor.
  Yaz mevsimi geliyor ve piknik alanları,sahiller maalesef çöplerini bir poşete bile koymayı akıl edemeyen yada bilerek yapmayan insanımsılar yüzünden berbat halde:( Bu konuda yakınmaya başlarsam çok uzun sürer o yüzden kısaca diyorum ki "çöpünüze sahip çıkın,doğayı katletmeyin." Çocuklarınıza sadece iyi bir okula göndererek iyilik yapamazsınız,onlara sağlıkla yaşayablecekleri bir çevre bırakmakta bizim görevimiz!!!
  Gelelim asıl konuya,kocacığımın aldığı bio-granit tencere setinin kutusunu oğlumla projeye çevirdik.Tekerleklerin yerini gösterdi,farın rengini kendi seçti,tepesine ışık ve siren eklememi hatırlattı:) Birkaç renkli karton ve bolca bant ile çöp arabamıza kavuştuk.Saklanma yeri,oyun alanı,oyuncak kutusu ve sinema zamanı koltuk olarak kullanılabiliyor:) Sandığınızdan daha uzun süre oyalama garantisi var.
Bizim geri dönüşüm işaretimiz şuan eksik. Haftasonu sarı karton alınca halledeceğiz ama sizede bir şablon bırakayım şuracığa yapmak istersiniz diye.





2 yorum:

  1. Şahane olmuş, nasıl da eğleniyor! şimdi biz taşınıyoruz ya, her yer koli koli, bu taşınma işi bitince eğer hala sağlam kalan koliler olursa (aynı koliyi sabah ben doldurup akşam eşim taşıyıp geri boşaltıp getirdiği için) yapıyım ben de, şahane fikir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo eğlenmek ne demek,instagramdaki videosunu gör bide:)) Yalnız o kadar koli varken çok güzel şeyler çıkabilir pinterestten bak bnce,çok basit kale/şato,mutfak,fırın,tren,gemi..ufuu neler neler.. Taşınma işinde kolay gelsin bu arada karışık bi surec alısma falan.

      Sil