20 Mayıs 2016 Cuma

Ev Yapımı Muzlu Dondurma

Ev Yapımı Muzlu Dondurma
1,5 muz soyulup,buzdolabı poşetinde buzlukta dondurulmuş
1 çay kaşığı kakao
2 yemek kaşığı coconut milk 
Hepsini rondodan geçirip,tabağımıza alıyoruz,afiyetle yiyoruz.Üzerine hindistan cevizi yada toz fındık/badem serpilebilir tabiki.
Daha farklı meyve kombinleri üzerine çalışmalarım devam ediyor:) Yalnız onlar için ikeanın dondurma kaplarını kullanıyorum.Tadı güzel olanları burdan paylaşiciiğim tabikisi..
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. :) selam,
    diyetisyene başladım nisandan beri. bu tarifi gördüm bende başka bir yerde ve sordum diyetisyenime yiyebilir miyim diye. izni aldım yani ;) bir kez de yaptım çok güzel oldu. ege de sevdi. aslında sık sık yapılabilir yavrulara... benim tarifte muz ve süt ikilisi vardı. kakao da olabilirmiş evet. belki keçiboynuzu unu da olabilir.
    ikea da kalmamış o dondurma kalıplarından biliyor musun. geçen sene bi tondu. şimdi yiyemez, seneye alırım dedim bak şimdi de yok iyi mi :(
    neyse şifa olsun kuzularımıza...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo diyet mi kolay gelsin.Herseyın ev yapımı,doğalı daha iyi değil mi? Ben temiz beslenmeye çalıştığım için tariflerimin çoğu diyete uygun oluyor.Karpuz sorbede tavsiye ederım,karadut dondurması çocuklar srviyor boyle seylerı..kecıboynuzu unuda olur tabi keklere flnda guzel oluyor çokta faydalı..

      Sil