30 Ağustos 2014 Cumartesi

Ne Menem Bir Şeymişsin~Büyüme Atağı

  Uykusuz gecelerimin,gecelerinin bir sebebi varmış meğer.Yorgunluğumun had safhada olduğu bir ara,bu bebeye noluyo yahu diye dr. aradım.Dişler zaten çıkmış idi,suçlumuz büyüme atağıymış.
"Endişe etme annesiii,büyüme atağı geçirioo" :)

  Akşam 8 hadi 8.30 oldumu kendi kendine uyuyan bebeğim gitti,geceye kadar oturup,mızmızlanıp,sürekli emen,tensel temas isteyen,sabahın köründe dikeliveren bir aksi bebe geliverdi.
  Tamda paralel zaman geçirmeye başlamıştık,uykumuz düzenliydi,şimdi yanımda yatıyor...vs..bikaç günde alışırmı ki diye,kara kara düşünürken,bunların geçici olduğunu öğrendim.Ohhh!
  İce oğlan genel itibariyle sorunsuz,yiyen,uyuyan,neşeli,hastalanmayan bir bebek.Maşallahh ve şükürler olsunnn.Neyse bana tek zorluğu ki aslında büyük sorun,yalnız kalmaya tahammülü olmaması.Sürekli bir göz teması istiyor:(Birde bu dönemde anneye ihtiyaç had safhada oluyormuş.Zaten belirtiler anne kucağına aşırı düşkünlük,iştahta artma-sürekli meme isteme,uykuda düzensizlikler.
  Ataklar her bebeğin gelişimine göre özel olsada,genelde hep aynı dönemlerde olurmuş.5,8,12,18,26,37,46 ve 55.haftalarda.Benim en belirgin gözlemlediğim 4.5aylıkken olmuştu.Her atakta fiziksel ve zihinsel gelişmeler yaşanıyor.
  Büyümenin ivme kazandığı bu dönemde,bu hıza ayak uydurmak biraz zor olduğu için;huzursuzluk,anne kucağı yada daha çok ilgi isteme,iştahta artma,memede sakinleşme gözlemleniyor.Anne kucağı bebeklerimiz için en güvenli yer.İstedikçe kucağa almalı,sabır göstermeli,bu dönemin geçici olduğunu kendimize hatırlatmalıyız.Bana kim ilgi göstericek,destek olucak diye düşünmektende kendimi alamıyorum tabi.Hay canına yandığımın atakları..poff
  Bu dönemde salgılanan hormon yüzünden kan şekeri yükselmesi,hızlı yağ yakımı,boy uzaması,kemik kıkırdak gelişimi,organların büyümesi vs olurmuş.İce oğlan hormonlarının etkisi altındaymış meğer:)Sahip olduğu yeni yetenekler onu korkutuyor,alışması zaman alıcak tabi.Onla beraber bende yeni huylarımı öğreniyorum;sabrımın sınırları gibi:)
  Biz 6.nolu atağı yaşıyormuşuz.Kucağa alınsın diye yapılan aşırı sevimlilik,homurdanma,öfke patlamaları,zor uyku,kötü rüya,bedensel temas kesildiğinde ağlama..bunlar belirtilerimiz.
  Sizde hangi dönemdesiniz yada bu menem ataklar ne zaman gelicek önceden bir uyarı istiyorsanız wonder weeks sitesine giriniz..
 Veee sabırr,sabırr,sabırrr

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder