20 Ekim 2017 Cuma

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

  Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi; evimizin dibinde olmasına rağmen (vakit bulamamaktan) bizim geç keşfettiğimiz şehrin ortasında bir vaha! O kadar güzel ki! Hemde her mevsimde farklı güzel.Yazın o kavurucu sıcaklarda fazla duramıyorduk fakat Ekim başında daha güzeldi.




Haftasonu normalden kalabalık ve her ağacın arkasından bir gelin damat fırlıyor, üstelik yanlarında bir ordu insanla ama yinede alan o kadar büyük ki gölete karşı bir ağacın gövdesinde yaslanıp kitap okuyabilir,kucağınıza gelip yatan arsız kedilerini sevebilirsiniz.Ben daha çok minnakı kovalıyordum:)) Minik su yollarında zıplayıp,ördeklere su sıçratıp,ağaçların ve bitkilerin isimlerini okuyarak söylemeye çalışmak ve rampa olan çimlerden yuvarlanarak saatler geçirdi.


İçeride etrafında piknik masaları olan bir çocuk parkı var.İçinde kum park,ağaç ev,ahşap oyun alanı ve bitkilerden oluşan bir labirent oyun alanı var.
Parkın içerisinde bir market yok o yüzden suyunuzu,atıştırmalığınızı alıp gidiniz efenim çünkü 4-5 saatten önce çıkamazsınız.Her kısmı ayrı güzel ve vaktin nasıl geçtiğini anlamak zor.Giriş yayalar için ücretsiz,arabalar için 6 tl.Sabah 9 ve akşam 6 arası ziyarete açık.Çıkın çıkın gidin:)

2 yorum:

  1. Bak birşey diyeceğim kimse alınmasın.. Bana diyorlar ki ay cennet gibi ülkede yaşıyorsun devamlı doğa, biz Türkiye'de çok şanssızın anca AVMlere götürülüyor çocuklar, sokakta oynatamıyoruz bik bik bik. Ben senin bloğunu okurken hep işte yapan yapıyor, önemli olan araştırıp bulmak, insanın içinde doğa sevgisi olduktan sonra şehirde bile yaşasa çocuğuna doğanın alasını yaşatır diyorum ve işte bu da kanıtı..
    Şahane bir yermiş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir yer gerçekten! Ahh sorma Ceren tabiki orayla kıyaslanamaz ama işte burası yada Ataturk Arboretumu yada polenez,şile,kemerburgaz,belgrad yani çok alternatif var gerçekten bunu yaşamak istedikten sonra..

      Sil