20 Eylül 2014 Cumartesi

Ekim Ayının Habercisi; Kızılcık

  Sonbaharın habercisi,meyvesi yaprağı kabuğu ağacı heryeri ayrı faydalı bu meyve resmen şifa saçıyor.Çok mayhoş bir tadı var evet,bu yüzden ben suyunu yapıyor yada şerbetini içiyorum.Faydalarıysa saymakla bitmiyor.                 

 Menapoz dönemindeki ateş basmasına iyi geliyor.Brokolide bulunandan 5kat fazla  antioksidan içeriyormuştu:)                

 Meme kanserinin gelişmesini engellediğiyle ilgili çalışmalarda varmış.     Bağışıklık sistemini güçlendirdiğiyse bir gerçek.Fakat şeker kattığınız anda diğer meyve sularından bir farkı kalmıyor..          

 C vitamini deposu bu meyvenin tadı mayhoş ve acı olabiliyor,suyunu içmeside zordur fakat şeker kullanmayın.Tarçın yada bal doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir.

 Kızılcık suyu için ben; yarım kilo meyvesini iyice yıkayıp ezip,1,5kilo su ekleyip kaynatıyorum.Kaynarken oluşan köpükleri temizliyorum.Ilıdıktan sonra buzdolabına koyuyorum.Yeşil çaya,sodaya eklenebiliyor.

 İshale karşıda etkiliymiş.Çocuğu olanlar için dikkat çekici bir nokta:) 1yemek kaşığı kuru yada taze kızılcığı,1fincan soğuk su ile 5dk kaynatıyoruz.15dk demledikten sonra süzüp kullanıyoruz.Veee asla ve asla doktorunuza sormadan kullanmayınız!

Faydaları;                 

 Gazı önler. Kabızlık yapar.

 Kanın pıhtılaşmasını sağlar.

 Şurubu vücuda kuvvet verir.

 Uykusuzluk sorunları için kullanılabilir.

 İltihaplanmayı önler ve alerjileri azaltır.

 İdrar yolu enfeksiyonlarında yardımcıdır.

 Mikrop öldürücüdür. Ağız yaralarına iyi geldiği bilinmektedir.

 Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Bağırsak yaralarına iyi gelir. Mideye kuvvet verir.

Mide ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı koruyucudur.

Ateş düşürücü etkisi ile özellikle menopozda faydalıdır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücut direncini arttırır.

Kızılcık içerdiği antioksidanlarla kansere karşı koruyucudur.

Kızılcıkta bulunan proantosiyadin, mesane duvarına yapışan zararlı bakterileri durdurur.

Kızılcık ağacının kabukları ishali kesmeye yardımcı olurken, meyveleri ise ishal yapıcıdır.

*Daha detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

1 yorum: