20 Ekim 2015 Salı

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

  Müthiş bir enerji kaynağı ve lezzetli fıstık ezmesini sevmeyen yoktur herhalde..
Bazen ekmeğin üzerine sürüp,bazen süt ve muz ile blendırdan geçirip veriyorum oğluma.Tabiki bu yaptıklarımı silip süpürmüyor ama yeteri kadar yiyor.
  Paketli gıda düşmanı değilim fakat evde yapabildiğim şeyleri neden dışarıdan alayım? İçinde kıvam arttırıcı ekstra yağlar,tatlandırıcı,glikoz,mısır şurubu ve kimbilir daha neler var.Buna rağmen ben senelerce kullandım tabi ama çocuk konusunda insan bu tanışmayı mümkün oldukça ertelemek istiyor..En azından ilk üç sene.
 Fıstık ezmesi yüksek miktarda protein ve lif içeriyor.Hücre yenilenmesini sağlayan E vitamini içeriyor.Oldukça besleyici ve lezzetli bir atıştırmalık.Kalp için sağlıklı olan doymamış yağlar ve daha neler neler..
Aynı tarif ile fındık ezmesi yapabilirsiniz.Hatta içine kakao veya keçiboynuzu özü ekleyip,kahvaltılık çokotala diye kakalayabilirsiniz:)))
••• Çooooook alerjen bir içerik olduğu için kesinlikle +18 ay üzeri ve alerjisi olmayan çocuklara veriniz.Bizim herhangi bir sorunumuz olmadığından kuruyemiş ve egzotik meyvelere +8 ayda başladık.Ama doktora danışarak!!! Sizlerde üç gün kuralına uyunuz,alerjen olabilecek gıdaları verirken yeni başka birşey denemeyiniz ve yaşına uygun meyve/sebze/kuruyemiş yedirmeye özen gösteriniz!!!

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi
250 grm taze kabuklu yer fıstığı
2 tatlı kaşığı bal yada agave şurubu
1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)

Fıstıkları soyarak teflon tavada 5-6 dk kadar çeviriyoruz, iyice kokusu çıkıyor.Sonra bal yada agaveyi ekleyip rondoda çekiyoruz.İlk önce toz,4 dk kadar sonra hamur vee 7-8 dk gibi bu kıvamı alacaktır.Yani durmadan çekmeye devam edin.Saklama kabında, buzdolabında 10 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.
Buda oğlumun fıstık ezmeli kahvaltısı

2 yorum:

  1. Yam yam, yapıcam valla o yemezse ben yerim hahahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) ye tabi anneyiz biz enerjiye ihtiyacımız var.afiyet ossun

      Sil