4 Ekim 2015 Pazar

Mevsim sonBAHAR Olunca

  Hiiiç hoşgelmedin sonbahar:( Halbuki yazdan sonra en çok sonbaharı severim çünkü fotoğraf için yılın en güzel dönemidir.Sararan yapraklar ve turuncunun onlarca tonu offff... Balkabağı,kestane,darı,ceviz,balık,sıcak çikolata ve daha birsürü güzel şeyin mevsimi geldii,geldi de yüksek ateşle mi gelmek zorundaydı? 
  Mevsim geçişleri,hava bir iyi bir kötü derken birde okula başlayan çocuklar ohhh hepsi üstüste gelince hastalık kaçınılmaz oluyor tabi:(
  İki gecedir acaip öksürük sesleri geliyordu apartmandan,bizde offf bunlar aksırıp tıksırınca oğlana geçmese bari, diyerek endişeleniyorduk eşimle.Artık o meçhul hastadan mı,parktan bahçeden mi yoksa kendiliğinden mi bilemem ama ateşli işte.Olcağı varmış oldu.
Annem panik sürekli mesaj atıp arıyor."Yedi mi,zorla ver,ateş düşürücü ver bekleme,hiç bilmiyon bu işleri,ıhlamur yap,bak bol su içir,ateşi nolmuş,tavuk çorbası yaptın mı,aç bırakma,sakın ağlatma"... Ayy bide suçluluk duymana sebep oluyorlar:( Sokağa sürekli çıkmamalıymış..çıkartmayanlara da "evden dışarı çıkmıyor bu çocuklar hastalanırlar tabi" derler.Büyükleri memnun etmenin yolu yok zaten bunu anladım.Evi kar bile yağsa her gün en az bir saat havalandırırım,taze meyvesini ve sebzesini yer,sokağa çıkar, temiz hava da alır.Ama şimdi iştah gitti,cam kuşu oldu yağan yağmuru izliyor:( 
  Hemen ateş düşürücü verenlerden değilim.İlk gün tek atletle bıraktık,bol sıvı verdik,sık sık ılık duşa soktuk,yemeye zorlamadık.Gece 40ı bulan ateşi zar zor 38e çekince,sabah soluğu doktorda aldık.Ateş düşürücümüzü alıp eve döndük.Boğazda bir sorun yok bekleyip göricez dediler.Devam ederse yarın tekrar gidicez.İdrar örneği istediler çünkü çok yaygın bir idrar yolları enfeksiyonu varmış fakat oğlanı işetemiyoruz bir türlü:(( Zaten uykusuzluktan gözlerim yanıyor birde evi tozdan,akardan iyice temizleyin dediler.Tüm gün cam,çerceve,perde,koltuk kılıfı süpür yıka tak vs ile şuan bittim.. Allahtan babam "hastalıkla mücadele acil timi" geldi.
 Emmeyi de azaltmış bitirmeye yakındık ki yine hızlıca geri döndük.Şaka gibi ya çoğu okuduğum yazıda vardı zaten, memeden kesilme ve sonrasında gelen hastalık.Hayır biz bide geriliyoruz evde karı-koca.Eşim rahatlığıma kızıyor ilaçla durumu hemen atlatma taraftarı.İştahı kapandığı için çikolata olsa yesin,katı olma bukadar diyip dolandı tüm gün etrafımda..ayyyyy.Hazır meyve suyu verirken yakaladım bir ara,o içiyormuş canı çekermiş çocuğun hey allahım heyyyy! Çocuğun huzursuzluğu ve uykusuzluğu bizi de yıpratıyor.Gerçi o iyi olsun da bana yeter.Kocayla savaş verebilirim yani sorun deil:) Haftayada mini karadeniz turu yapıcaktık,oğlumu bağa bahçeye salayım yine diyordum.Ama oralar yağmurlu ve soğuk sanırım iyileşinceye kadar bekleyeceğiz yada termale mi gitsek ne? 
Düşmeyen ateşten dolayı yarın yine doktor yolu gözüktü bize off:( Bakalım ne olucak.Şu çişş olayını halletmeye çalışayım bari..


 Ne ciddi hastalıklar ile uğraşan anneler var,tedavisi olmayan ne dertler varken ben sadece şükrediyorum.asla yakınmıyorum.Allahım kimseyi evladıyla imtehan etmesin.Allah tüm hastalara acil şifalar versin.Annelere güç,kuvver,sabır versin..

2 yorum:

  1. Çok çok çok geçmiş olsun, Allah sana güç kuvvet versin! Bir an önce herşey güzelleşsin normalleşsin inşallah! (Belki de ben okuyana dek geçti bile, hadi amin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh canım çok tesekkur ederım.gectı sayılır ne zor sey şu ates:(suan ise burun akıntısı/memeyı bırakma/tekrardan uyku duzeni ile ugrasıyorum.annelerin işi hiç bitmıyor da en azından kesıntısız gece uykusu olsa ohhh az kaldı ınsallah. cocugum baygın yatarken mafoldum:(allah tum hastalara acıl şifa versın.

      Sil