22 Temmuz 2016 Cuma

11.22.63

  Selam millet sizlere bir dizi tavsiyem var.Spor yaparken izleme fırsatım çok oluyor,aklım dağılıyor falan..beğendiklerimden de tavsiyelerde bulunurum artık:) Eğer komplo teorilerinden ve gerçekle bağlantılı hikayelerden hoşlanıyorsanız üstüne birde zamanda yolculuk eklendi mi ne güzel olur diyorsanız 11.22.63 tam size göre! 
  Sadece klişelerden uzak ve akla gelen ilk üç şekilde bitmeyen final bölümü için dahi izlenir.1960'lı yılların ambiyansı,müzikler,danslar,kıyafetler hele birde o arabalar.. Öncelikle kitabını okumadığımı belirteyim o yüzden sağlıklı bir kıyaslama yapamam.8 bölümlük mini dizi şeklinde olması çok iyi olmuş.Oyuncular gayet başarılı,klasik hollywood sarışını Sadie dahil..o nasıl bir gülüş yahu?

       ----sonrası ağır spoiler içerir----

  Mantık hataları tabiki var (geçmiş sadece bilinçli yapılan düzeltmelere karşı koyuyor mesela) ama bu beni çok rahatsız etmedi.Benim takıldığım nokta JFK kurtulduktan sonrası ile ilgili çok üstün körü birkaç bilgi verilmesi oldu.Toplama kampları neden kuruldu hacı? Üçüncü dünya savaşı mı çıktı? Jfk savaş karşıtıydı ki öldürülme sebebi buydu. Ülkeyi bombalayan kim? Öldü gitti daha mı iyi oldu diyorsunuz yani? 
  Hakkında zilyon tane komplo teorisi olan bir suikastı,derin devleti aradan çıkarıp tek başına delinin birine bağlamak enteresan olmuş.
  Çıkarılan ders; akıllı ol zamanı fazla kurcalama başın derde girmesin! Geçmiş insan müdahelesiyle değiştirilmeye çalışıldığında direnir.İnsanın değiştirdiği bir olayın tüm alternatif sonuçları,değiştirilmeye çalışılandan daha olumsuz sonuçlanır.
 Bu arada bir çok beğendiğim filme göndermeler var.Sports almanac görünce herkesin aklına "Geleceğe Dönüş" gelir herhalde.Birde vurulma anının fotoğraflarında gibi yaşatan bir an oldu gerildim orda..güneşli havada elinde şemsiye tutan o adam var ya o adam kesin birşey var onda:) 
  Mr.Amberson'un okulda Harry'e sarılıp özür dilediği sahne ise çok dokunaklıydı.Çok sevdim ben Harry'i onun hayatı daha farklı olmalıydı:( Bir dön o çocuğun hayatını güzelleştir yoook varsa yoksa Sadie.
Ondanda birşey çıkmıyor zaten.Dans ederlerken "Güzel bir hayat yaşadın mı?" demesiyle içimi bir hüzün kapladı ki offf.. Son dansları sırasında düşündüğüm tek şey "sen 2016 da yaşa ama ruh eşin 1960'da yaşıyor olsun,adaletin bu mu dünya?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder