29 Şubat 2016 Pazartesi

Kadın Kadının Kurdudur!

  Kadınlar gününde ki yazılar ve yorumları görünce şaşırdım kaldım."Çok saçmaymış kadın haklarını savunmak,eşit değilmişiz işte ne varmış,kızlar okuduğu için evlenemiyormuş,çalıştıkları için çocuk yapmak istemiyorlarmış"
Kadınlar arasında hep bir rekabet söz konusu zaten.Bu sosyal medya da daha da gözle görülür bir hal aldı!
  Sosyal medya hesabınızdan bir fotoğraf paylaşıyorsunuz; çocuğunuzun ayağında çorap olmamasından,altının hala bezli olmasına,nasıl çikolata verirsinden,bela okumaya varıncaya kadar neler neler.. Göbeğini gösteren videosunu koydu diye "inşallah çocuğun ölür edepsiz,hayasız.." diye bir anne adayına yorum yazılıyor hemde başka bir anne tarafından! Yemek paylaşsanız hemen bıd bıdd "bilmem nerde insanlar aç" diye başlıyorlar.Bunlar hep kadın çoğuda anne. Blogunuzda çocuğunuzun yüzünden uykusuz kaldığınızı yada yorgun olduğunuzu yazıyorsunuz ufuuuuu "anne olmasaydın" en iyi yorum oluyor.Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış.Sanki kendisi hiiiç uykusuz kalmamış,hiç yorulmamış gibi yada sanki anne olunca bunlardan hiç bahsetmemeli gibi bir yanılgıya düşmüşler. 
  "Yorgunum" tamam mı? Bu benim itirafım! Bir çocuğun hayatımda neleri değiştirebileceğini düşünürken fazla iyimsermişim.Ama bu onu sevmediğim yada anne olduğum için pişman olduğum anlamına gelmiyor.Oğlum şu hayattaki en kıymetli varlığım.Onu büyütürken çoğu yerde zorlanabiliyor ve buradan yaptıklarımızı işe yarayan,yaramayan yöntemleri yazıyor,paylaşıyoruz.Birbirimizle dertleşiyor hatta yol gösteriyoruz.Bu bir nimet.Benimle aynı yollardan geçen anneler olduğunu bilmek rahatlatıcı.
Ama bir anne bir kadın bunu elimden almayı kendine hak görebiliyor.(yelteniyor diyelim aslında çünkü direkt paylarım)Kendisi aynı şeyleri yaşadığı halde dürüst olup bunu kabul edemiyor.Neden mi? "Kötü anne" olmak istemiyor." Ben bunlar için vicdan azabı duymuyorum!!! Duymamalıyım zaten çünkü benim de bir hayatım var.Benim hayatım da sadece çocuğum yok ailem,eşim,arkadaşlarım,işim var.Mükemmeli aramıyorum,hatalarımdan ders çıkarmaya çalışıyorum.
   Toplumdaki saçını süpürge eden,fedakar,cefakar,şikayet etmeyen anne rolüne uyanlar "iyi anne" oluyor.Eğer kendini düşünen bir kadınsanız biraz da anneliğin olumsuz yönlerinden bahsediyorsanız vay halinize! Ne kötü bir annesiniz canıııım.
Dövmeli anne olmaz,çalışan anne ilgisizdir,sezaryenle doğuran doğal anne olamaz,organik yedirmeyen anne düşüncesizdir...
Özellikle dört konu var ki tam bir üstünlük yarışıdır.Biri diğerine hep açıklama yapmak zorunda hisseder.

Çalışan anne - Çalışmayan anne
Emziren anne - Emziremeyen anne
Normal doğum yapan anne - Sezaryen doğum yapan anne
Evli anne - Boşanmış (Bekar) anne

Hiçbiri bir diğerinden daha üstün değil! Hayat hepimize farklı seçenekler sunuyor.Her anne mutlu bir aile ister, kimsenin ilk tercihi boşanmak değildir.
Hangi anne bebeği emzirmek istemez ki? Ben inanıyorum ki hiç bir aile çocuğunun restaurantta yada markette kriz geçirmesinide istemez.Ama olur işte ve o zaman hemen yanınızdaki kişiye dönüp "terbiye verememiş çocuğuna" diyeceğinize yada o ailenin sesinizi duyabileceği şekilde eleştireceğinize,zor durumda ki o insanlara öldürücü bakışlar atacağınıza hiç bir şey yapmayıp işinize bakmayı denesenize! 
  Kadın dediğin bir başka kadına destek olmalıyken ayağını kaydırma derdinde.Kimse bana yok öyle bir şey demesin yemezler.Amiriniz kadınsa o mevkiye nasıl (!) geldiği konusunda hep bir dedikodu olur.Boşanan kadın için  "akıllı olsaydı kocasını elinde tutardı" denir.Çalışan anne "ilgisiz,vicdansız,nasıl bırakıyor küçücük çocuğu" olur.Kariyerinden çocuğu için vazgeçen yada ara veren "erkek egemenliğine girmiş,ahhh vahhh evde tüm gün boş oturuyor,çocuğuna kötü örnek oluyor,işe yaramaz" olur.Olur da olur işte..
Tecavüze uğrar "mini etek giymeseydi" olur..
Taciz edilir "o saatte dışarda işi neydi olur..
Aldatılır "kadın olsaydı da kocası başkasına bakmazdı" olur..
Dayak yer "çenesini tutsaydı" olur..

Babası öz kızını istismar ettiğinde ne olur peki ha?? Öğretmen öğrencisini incittiğinde? Vardır gerçi yine sizin gibilerin akıl yürütmeden uzak lafları.Büyük konuşmayın bu dünya  bir sınav her an herşey başınıza gelebilir! Bilmeden etmeden kimseyi yadırgamayın,fıs fıs köşelere çekip konuşmayın.Biriniz çıkında bir destek olun!
  Ülkemizde kadınların maruz kaldığı çoğu haksızlığın karşı tarafında "daha hırslı bir kadın" var genelde.Daha yolda karşıdan yaklaşan kadını süzmekle kalmaz "orası estetik,ayyy makyaj güzeli bunlar,o topukluyu hangi normal kadın giyer hııı hıııı.." yorumlarıyla devam ederiz.. Evet çoğumuz böyleyiz.
Çok doluyum çoook.O yazıları yorumları gördükçe beynim zonkluyor.Tanımadığım bir insana nasıl böyle bir düşmanlık besleyebilirim diye düşünüyorum,aklım almıyor.Bunca nefretin,öfkenin sebebi ne? Nasıl bir toplum olmuşuz biz? 
  Kadın kadının kurdudur evet ama bizim içimizde sadece karanlık yok,aydınlık var,hayat var! Birbirimize düşmeden önce kendimize gelmeli,kendimizi sevmeli,birbirimizi sevmeliyiz.Özgürlüğümüzü karşı cinsten talep eden pozisyonda değil onu doya doya yaşanlar olmalıyız.Birlikte daha güçlü olduğumuzu unutmayalım.
Ananem,annem,teyzem,kuzenim,arkadaşlarım,emekçi kadınlar hepinizi seviyorum..





2 yorum:

  1. Ne güzel yazmışsın. Hep derim kadının en büyük düşmanı kadındır erkeklerden önce hem cinslerimiz zarar veriyor bize. Herkes sınırını haddini bilmeli ve karşısındakininde bir anne bir kadın oldugunu unnutmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh keşke.. ama giderek artıyor bu hoşgörüsüzlük

      Sil