6 Haziran 2018 Çarşamba

Çocuklar İçin Henri Matisse

   Bu yaşta bir çocuk olarak anlaşılabilir nedenlerden en çok Keith Haring ve Matisse'yi çok beğeniyor. Bundan bir kaç ay öncesine kadar eline kalem bile almayan çocuk bu aralar evdeki sanat kitaplarını karıştırıyor, gittiğimiz müzelerin broşürlerini inceliyor ve her gün 5dk bile olsa bir şeyler çizmek karalamak istiyor.
Ergen olsa diyeceğim kız falan tavlamaya çalışıyor:)) Bende geçenlerde İnstagramdan paylaşmıştım gerçek bir Pollock yada Kandinsky alamayabilirim ama oğluma çizdirip duvarıma asabilirim diye.


İşte geçen akşam yine kağıtlar, envai çeşit boyalar etrafa yayılmış ve kitaplar açılmıştı. Henüz makas ile çok iyi bir ilişkisi yok bu yüzden şekilleri pek iyi kesemiyor ve bazılarını bana yaptırıyor. Müzikte açıyoruz genelde Simply Three yada minnak ne seçerse. Zaten yanında biri olmazsa hiç bir oyunda uzun süre vakit geçiremiyor. Matisse'nin baya bir eserini inceledik, çocuklar için yapılmış mini belgeseline baktık ve Pinterestten "art project for kids" görsellerini inceledik ve çıktılar aldık.


Şekiller, kağıtlar,boncuklar ve çalışma alanınızın dışında tüm yayılmış malzemeler ile kolajlar yapıyoruz ve evin istediği yerine asıyoruz. Bu renkler birbirleriyle nasıl etkileşim kuruyor çocuklar değerlendirmeli. Etrafında oynamalı ve tatmin oluncaya kadar farklı farklı düzenlemeler denemeli. Vee en son beni bitiren kısım tutkal zamanı. Bu bölüm çocuklar ve yapıştırmaktan zevk alan tüm çocuklar için çok eğlenceli! O uhular,simli tutkallar,renk renk bantlar her yerde.Gerçek anlamda her yerde! Bunları düzenlerken ilk zamanlar işkenceydi ama şimdi eğlenmenin bir yolunu bulduk. Ayrıca odasında bazı düzenlemeler yaptık, raflar ve alet edavatları ayırma gibi. Kışın odanın rengine,kütüphaneye ve aydınlatmaya,halıya kadar her şeye karar vermişti şimdi geriye bir tek yatak seçmek kaldı. Yaptığımız düzenlemeleri bitince paylaşırım. Hatta Lego içinde ayrı bir alan yaparım belki:)



<------ Kandinsky Circles :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder