26 Haziran 2018 Salı

Haftanın Kitabı: Frida Kahlo

   Cinsiyetçi dayatmalara çocukluğundan beri cesurca karşı çıkabilmiş bu büyüleyici kadını, çocuklara göre anlatan bir kitabını bulabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sakat ama güçlü, aldatılmış ama aşkı aramaktan vazgeçmemiş, hayalperest ama idealist bir devrimci, hayvan sever, inatçı, harika bir sanatçı ve ressam.. Oğlumun onu tanıması için yaşına uygun şekilde okuyorum, sonra belki çıktılar alır resimlerini renklendiririz.. 

  "Erkek annesi" olmanın ayrıcalık görüldüğü şu günlerde belki de en çok o tipte annelerin çocuklarına alıp hediye etmeli. Antiprenses serisi güzel bir dizi olacağa benziyor,bu serinin ilk kitabı. Kitabın ön kapağında "kızlar ve oğlanlar için" diye belirtilmesi çok çok hoşuma gitti. Oyuncakçılarda bile reyonlar kızlar ve erkekler için ayrılmışken bu ifade nasıl hoşuma gitti anlatamam.   

  Duygularını,memleket özlemini resimlerinden hissettirebilen "fiziksel ağrılarına rağmen sanatın, mutluluğun peşinden koşmuş ve sadece kendisi için değil, başka insanlar için, dünyanın iyiliği için savaşmış bir kadın" Frida! Eğer seviyorsanız mutlaka çocuğunuzun kitaplığı için bir inceleyin derim.
İyi okumalar..

2 yorum: