Kahvaltı niyetine bir dilim hafif bir kek ve bir bardak demli çay seven?
Eskiden tarifler kişilerin ismine yazılırdı hatırlar mısınız bilemiyorum. Annemin tarif defterinden bakıyorum "Rezzan'nın kurabiyesi" yada "Arzunun böreği" işte bu da o tariflerden biri Selma'nın keki.O kimden aldı bilinmez ama ben ondan bahsedeyim de maksat hakkına girmeyeyim. Gerçekten çok hafif ve hazırlaması 5 dk süren basit bir tarif. Normalde anjelic erik ile yapılıyor ama vişne ve şeftalide olmadı mürdüm eriği ile de yapılabilir.
Malzemeler
100grm oda sıcaklığında tereyağ
3 oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 limonun kabuğu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Ben tarifte hep küçük kare borcam kullandıkları için aynen öyle devam ediyorum zaten küçük bir kapta yapılsa daha iyi çünkü az bir tarif.
Tereyağ,şeker ve yoğurdu iyice çırptıktan sonra yumurtaları teker teker ekliyoruz. Vanilya ve limon kabuğu rendesini de ekleyip un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.Harcı yağlanmış kaba döktükten sonra (ben yağlı kağıt koyuyorum tabanına) meyveleri bastırmadan üstüne diziyoruz. 45-50' 180 derecelik fırında pişiyor.Basit bir kürdan testi yeterli:)
Dekor için soğuduğunda biraz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Of enfes... Nasıl mis gibi de kokuyordur!
YanıtlaSil