16 Nisan 2018 Pazartesi

Sadece Dinleyebilmek


    Geçtiğimiz hafta blogcuanne.com da konuk yazar bir kadın başından geçen "konuşulamayan" konulardan olan kürtaj hakkında kendi yaşadıklarını anlattığı bir yazı kaleme almış ve sevgili Elif'te bizlerle paylaşmıştı. Buraya kadar normal gibi olan bir blog yazısı neden bu kadar saçma yorumlar aldı anlayamıyorum hatta İnstagram hesabından daha da ağır eleştiriler geldi. Yorumları okudukça dehşete düştüm. Kadın kadının düşmanı zaten onu biliyoruz ama bir konu hakkında herhangi bir fikir paylaşmadan önce empati kurabilmek, bunu sanki kendi kız kardeşimiz, teyzemiz, kuzenimiz, bir yakınımıza yorum yapıyor gibi yazabilmek neden zor? Herkes dinden bahsetmiş ama tanımadığı birini bu kadar kırıcı şekilde eleştirebilirken, kalp kırmanın günahını kimse düşünmemiş. 
  "Korunun yahu korunun!" diyebilmiş şekilde yorum yapanlar var mesela ama hiç bir yöntem %100 garanti vermiyor ki hem condom hemde spiralle hamile kalan arkadaşlarım var benim. Durumları kötü olan insanlar bakamayacakları bir çocuğu dünyaya getirmeme kararı veremeyecek mi? Kürtajın doğruluğu yada yanlışlığı tartışılır ama bu bana düşmez. Benim fikrim herkesin bedeni üzerinde kimseye hesap vermeden ne isterse yapabilmesinden yana. Toplumun yada ailenin ne dediğine göre yaşarsak ne kadar mutlu oluruz? Bu zaten çok zor bir karar. Hem hiç bir kadın güle oynaya gitmiyor kürtaja üstelik hem fiziksel hem psikolojik olarak ta çok zor bir durumdalar. 

  Karşımızdaki anlattığında sadece dinleyebilsek bazen, cevap vermeden, yadırgamadan.. Sözle bile destek olmadan..sadece dinleyebilsek. İhtiyacı olan omzu uzatıp yaslanmasını sağlasak ve o anlatabilse.. İçinde kaldıkça daha çok üzülüyor insan. Neden bu kadar acımasızlaştı insanlar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder